Hatice AKMAN

Executive Chef

Profesyonel olarak 35 yıldan daha fazla zamandır aşçılık yapan, Türkiye’nin önde gelen Executive Cheflerinden biri; Hatice AKMAN.

H

Sakarya doğumlu Executive Chef AKMAN, profesyonel mutfakların uzun ve standart olmayan çalışma saatleri, mutfağın düşmeyen stresiyle, fiziken yıpratıcı ve cinsiyetçi doğası ile mücadele eden bir şef; Sakarya gibi bir kadın.

Özel İlgi Alanlarım

Sakarya Aşcılar ve Pastacılar Derneği
100%
Hanımeli Aşçılar ve Üreten kadınlar Federasyonu
100%
SATSO Mutfak Sanatları Akademisi
100%

Mesleki kariyerini Türk mutfağı ile ilgili fuar, festival ve yarışmalarda sayısız ödül ve madalyalar kazanarak taçlandıran Executive Chef Hatice AKMAN, ülkemizde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası yarışmalarda da defalarca koordinatörlük ve jüri üyeliği yaptı.

Özellikle Sakarya yöresine ait lezzetleri evrensel tekniklerle buluşturan Executive Chef AKMAN, her zaman yeni keşifler peşinde koşan bir mutfak ustası.

Sakaryalı kadınların toplumsal ve sektörel kabulünü kolaylaştırmak, eğitim seviyelerini yükselterek, hem mutfakta hem de  sosyal hayatta hak ettikleri üst düzey görev alma imkânlarını geliştirilmek; toplumsal cinsiyet kalıplarını yıkarak zekâ, düşünce, hayal gücü ve üretkenliğini işletme verimliliğine ve genel olarak ekonomiye katkısını sağlamak için “Mutfakta Hanımeli” sosyal sorumluluk projesinin mimarı.

Eğitimci yönüyle de bilinen Executive Chef AKMAN, öğrencilerine motivasyon konusundaki yaklaşımı ile de dikkat çeken bir hoca.

“Lezzet Aşkına”, “Sos Aşkına” ve “Makarna’m” kitaplarının yazarı olan AKMAN, aynı zamanda Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAPADER) Başkanlığını da sürdürmekte.

Executive Chef Hatice AKMAN, 2023 yılında kurulan Hanımeli Aşçılar ve Üreten Kadınlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve SATSO Mutfak Sanatları Akademisi restoran ve akademi bölümü sorumlusu.